Panaszkezelés és elállás

Mi a teendő, ha nem megfelelő, sérült, vagy műszakilag kifogásolható alkatrészt kaptam kézhez?


Rengeteg terméket adunk el napi szinten, így akaratlanul is belekerülhet egy nagyon pici százalékban olyan termék, amely nem megfelelő a vásárlónknak. Ez az esetek tényleg nagyon kevés százaléka.

Ha Önnel véletlenül ilyen történt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével, ahol a kollégánk a legjobb tudása szerint próbálja megoldalni az Ön problémáját.

Űrlap kitöltése

 

Na de mit és hogyan küldjek el pontosan, hogy minél hamarabb megoldást találjunk?

Felsorolunk néhány tipikus esetet, ami a reklamációk között a legtöbbször előfordul.
Amennyiben az itt leírt információkat megosztja velünk a panasztétel során, mi is sokkal hatékonyabban és gyorsabban meg tudjuk oldalni a gondot.

Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a gyártó, vagy a futárszolgálat elutasítja a reklamációt.

A legfontosabb, hogy minden alkalommal írja meg nekünk a rendeléshez tartozó Rendelésszámot. ezt webshopos a rendeléskor kapott visszaiagzoló levélben találja Rendelésszám néven. Amennyiben Ön emailben vagy telefonon rendelt, akkor az ott megadott rendelés azonosítóra hivatkozzon! 

A legegyszerűbb, ha a rendeléssel kapcsolatos levelet továbbítva küldi el panaszát számunkra.

 

A rendelt alkatrész nem volt benne a csomagban, vagy kevesebb/több érkezett

Ilyenkor küldje el számunkra a fent említett rendelésazonosítót és/vagy a számla sorszámát. 

 

 • Más alkatrész érkezett, mint rendeltem.
  Ebben az esetben küldje el nekünk az alkatrészről készített fotót illetve a dobozon található címkékről készített képet. Ebből mi már meg tudjuk állapítani, hogy csak Ön kaphatott rossz terméket, esetleg rosszul lett megcímezve a csomag, vagy már eleve a dobozban rossz alkatrész található(elcsomagolás történt).

 

 • Sérült alkatrészt kaptam
  Felhívjuk figyelmét, hogy szállítási sérült termékre panaszt csak a kézbesítéstől számított 48 órán belül tudunk elfogadni.
  Ebben az esetben küldje el számunkra a sérült alkatrészt ábrázoló képet, lehetőleg úgy, hogy a teljes alkatrész és a sérülés is látszódjon rajta. Ezen kívül szükségünk lesz a doboz címkéiről kivehető kép, illetve a magáról a dobozról is, hogy látható legyen, szállítás közben sérülhetett-e meg a termék, vagy más miatt törhetett, repedhetett meg.

 

 • Az alkatrészről a beépítés közben derül ki, hogy nem illeszkedik
  Ilyenkor a legtöbbször a hibás gyártói dokumentáció, vagy rossz alkatrész beazonosítás állhat a háttérben. Küldje el nekünk a készülékének adattábláját, amely a gyártói azonosítókat tartalmazza. Ennek megtalálásáról ide kattintva talál segítséget. Csatolja továbbá az alkatrészről és annak csomagolásán és magán az alkatrészen is található címkéiről készült képeket, amelyeken jól kivehetőek az azonosítószámok. Amennyiben megoldható, akkor egy fotón illusztrálja, hogy pontosan mi okozza a beépítés akadályát, például azzal, hogy a régi és az új alkatrészt egymás mellé helyezi, a méreteltérést egy centivel illusztrálja, vagy a beépítési helyen készít egy fotót arról, hogy miért nem lehetséges a beszerelés.
   

 

 • Az alkatrészről a beépítés után, működés közben derül ki, hogy nem működik
  Ilyenkor küldje az alkatrészről és csomagolásán található összes azonosítószámról készült fotót, illetve a készülék adattáblájáról készült fényképet(segítség itt található). Illetve amennyiben képen vagy videón átadható a hibajelenség, akkor egy arról készült felvételt. Például a készüléken kijelzett hibakódról, az alkatrész műszerrel kimért értékeiről, stb. 
  Figyelem! Panaszt a helytelen működésről csak abban az esetben tudunk elfogadni, amennyiben dokumentummal bizonyítható, hogy az alkatrészt szakképesítéssel rendelkező személy szerelte be!

 

 • A termék hiányos / nem volt a csomagban
  Felhívjuk figyelmét, hogy ilyen esetekben panaszt csak a kézbesítéstől számított 48 órán belül tudunk elfogadni. Kérjük, a kézhezvétel után ellenőrizze a kiszállított termékeket.

Kompenzáció:

Kérjük jelezze felénk, hogy milyen módon szeretné, ha rendeznénk panaszát. Szeretne teljes alkatrészcserét, esetleg levásárolná más termék formájában a reklamált alkatrész árát, vagy teljes visszatérítést szeretne?

Összegezve:

 • Minden esetben hivatkozzon a rendelés azonosítójára és/vagy számlaszámra, és magára az alkatrész cikkszámára!
 • Minden esetben küldje el nekünk az alkatrészről és annak azonosítóiról készült fotókat!
 • Beépítési hibáknál küldje el az alkatrészről és annak azonosítóiról készült képeket, illetve a készülék adatait is!
 • Műszaki jellegű hibák esetén szükségünk lesz a készülék adataira is, illetve ha dokumentálható, akkor a hibajelenségről is.