Adatvédelmi és cookie irányelv

Orcy.com Általános Szerződési feltételek és Adatkezelési valamint Cookie (süti) kezelési irányelvi

Kérjük webáruházunk használata előtt tájékozódj jogaidról, adatkezelésünkről és a felhasnzálási feltételekről.

Üdvözöljük az Orczy Alkatrész Áruház www.orczy.com honlapján.

Bemutatkozás

Cégünk háztartási gép alkatrészek és készülékek ki és nagykereskedelmével, valamint szervízelésével foglalkozik. Vásárlás személyesen vagy Web-áruházunkon keresztül lehetséges a termékek között a piacon megtalálható szinte minden típusú elektromos háztartási készülékhez megtalálja a keresett alkatrészt.

Az áruházban található kínálatot igyekszünk a teljesség igényével frissen tartani, de előfordulhat, hogy olyan terméket keres, amit nem talál meg webáruházunkban, ilyenkor kérjük írjon nekünk: [email protected]

Fő termékcsoportjaink az alkatrészek területén:

Mosógép, mosogatógép, szárítógép, bojler, hűtő, porszívó, mikrohullámú sütő, villanytűzhely, gáztűzhely, Hőtárolós kályha, olajradiátor, robotgép, klíma, takarítógép, fagyasztó, híradástechnika, porzsák, távirányító, fűnyíró, betonkeverő stb.

Általunk forgalmazott főbb márkák:

GORENJE, MORA, ELEKTROLUX, ZANUSSI, AEG, INDESIT, ARISTON, WHIRLPOOL, IGNIS, ZELMER, ETA

Amennyiben Ön viszonteladó, vagy szerelő, lehetősége van egy kedvezményesebb áron való vásárlásra, ha előzetesen viszonteladóként regisztrálja magát kollégánknál.

Árainkat mindig a legkedvezőbb szinten próbáljuk tartani, ennek érdekében napi rendszerességgel rendeljük termékeinket, a vásárlói igények figyelembevételével. Beszerzési stratégiánkat a hosszú távú, tartós kapcsolatokra épített vezető cégekkel kialakított együttműködésre alapozzuk.

Raktárkészletünk és kínálatunk folyamatosan változik, a termékek nagy részét azonnal raktárról tudjuk biztosítani.

Küldetésünk:

  • Magyarországon a legszélesebb körű háztartásigép alkatrész kínálata legyen egy helyen
  • Szervizeknek, viszonteladóknak kedvezőbb árat biztosítunk a kereskedelmi árnál.
  • Országos szervízhálózatunk mindenki által elérhetővé legyen
  • Alkatrész kiszállítás, hogy még gyorsabb és kényelmesebb legyen a vásárlás
  • Magas minőség biztosítása, hogy elégedettek legyenek Vevőink 

Cégtörténet:

A Szabó Família Kft. Családi vállalkozás, melynek alapítói:
Szabó László, Szabó Zsuzsanna, Szabó András és Szabó Barbara

A vállalkozás alapja az 1990-es évek társadalmi és gazdasági viszonyainak megváltozásából és dinamikus változási folyamataiból adódó piaci szükségszerűségének kihasználása volt. vállalkozásunk olyan piaci körülmények között kezdte meg működését 1993 elején, amikor a tevékenységi körbe tartozó
alkatrészek kereskedelmében a korábbi piaci szereplők (azaz szocialista típusú vállalatok) nem vagy nem a megfelelő igényességgel és árukínálattal végezték szolgáltatásaikat. A piac szerkezeti alakuláson ment keresztül, mely jelentette a korábbi, monopolhelyzetben szereplők megszűnését, a beszerzési csatornák és a szolgáltatási formák átalakulását, valamint a kereslet-kínálat bizonytalanságából fakadó új lehetőségeket.

Az új lehetőségekre építve számos nagy multinacionális cég nyitotta meg irodáit és kezdte el forgalmazni kész háztartási gépeit és az azokhoz szükséges alkatrészeket, így cégünk a biztosnak tűnő szektorban szervezte meg tevékenységét folyamatosan bővülő palettával.

A kezdetben induló mosógépalkatrész kereskedelem mára kibővült és a multinacionális cégek szinte teljes körű szolgáltatást nyújt a háztartási gépek alkatrészellátásához.

A vállalkozás sikerét a jó időzítésen túl megalapozta az alapítók szakmai gyakorlata, továbbá az ellátási lánc speciális működési módjának és szereplőinek ismerete. Az alapítók korábbi tevékenységei között említhetők többek között a korábbi nagyvállalatoknál ( pl.Gelka ) szerzett szervezési és 20 éves mosógép szervízelési tapasztalat, az áruk és szolgáltatások műszaki követelményeinek ismerete, a szolgáltatók működésének és a szerelők, a szerelés jellemzőinek ismerete, melyek következtében rendelkeztek a vállalkozás működéséhez szükséges kritikus sikertényezőkkel.

A Szabó Família Kft. 6 hónap után nyereségessé vált, 1996-ra kinőtte az addig bérelt (70 m2 –es) helyiséget, így mára sikerült kialakítani a kétszintes, 250 m2 , 22 főt foglalkoztató, az ország egyik legnagyobb háztartási – gép, - alkatrész kis- és  nagykereskedelmi szaküzletét.

2007. januárjában a cég bővülése, fejlődése miatt szükségessé vált, hogy a Vállalkozás egy része nagyobb telephelyre költözzön át, így a Vállalat központi raktára és irodája a 1142 Budapest, József Attila u. 94–100-as szám alá költözött, a Szaküzlet és Szerviz továbbra is a régi címén üzemel.

2007. Májusában Újpesten megnyitottuk Nagykereskedelmi Áruházunkat, ahol viszonteladókat, szervizes Kollégákat szolgálunk ki a kiskereskedelmi árainknál jóval kedvezményesebb áron.

2010. Augusztus közepén, Zalaegerszegen a Zelka Zrt. -től átvettük a háztartási gép alkatrészboltot és háztartási gép szervizt. A hagyományosan nagyon magas minőségben működő szórakoztató elektronikai szervizt is tovább folytatjuk. Garanciával javítunk Zalaegerszegen pl. Hajdú villanybojlereket, Grundig televíziókat, MTD fűnyírókat.

2011. Januárjában egy budai bolttal is tovább bővítettük kiskeres kereskedelmi hálózatunkat.

Az elmúlt 15 év alatt megteremtett infrastruktúra – kiskereskedelmi szaküzlet, nagykereskedelmi áruház, márkaszerviz, gépkocsi flotta, integrált számítástechnikai rendszer, webáruház – valamint a szakképzett Kollégák rendelkezésre állása biztosítják Ügyfeleink legmagasabb szintű kiszolgálását.

Alapítás éve: 1992.
Cégbírósági bejegyzés szám: 01 09 688713
Cégünk adószáma: 10786651-2-42
Cégünk EU adószáma: HU10786651
Cégünk bankszámla száma: 10700457-69032239-51100005, CIB Bank
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység engedély száma: C/003 186

 

Információ

<p 

 

Web-áruház kezelése


1. Regisztráció
2. Bejelentkezés
3. Jelszó emlékeztető
4. Kilépés
5. Termékek
6. A kosár tartalma
7. Visszaigazolások
8. On-line adatvédelmi nyilatkozat
9. A vásárlástól való elállás joga
10. Reklamáció, Jótállás, Szavatosság
11. Panasz és vitarendezés
12. Szállítási feltételek
13. Fizetési feltételek
14. Általános szerződési feltételek
15. Web- áruház kivitelezés és tárolás

Web-áruház kezelése


Az áruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekszünk felépíteni, hogy Ön minél egyszerűbben megtalálhassa, kiválaszthassa és megvásárolhassa a keresett terméket. Az áruház funkciót elsősorban a személyes vásárlás során is felmerülő igényekhez igazítottuk, és azon túlmenően próbáltuk további ötletekkel segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Önnek a lehető legtöbb információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan. A termékleírások a gyártók hivatalos oldalairól, illetve egyéb prospektusokból kerülnek felhasználásra, ezért cégünk a lapon található leírások tartalmáért és az esetleges ebből eredő károkért semmilyen felelősséget nem vállal.

Hogyan tudok rendelni?

1. Regisztráció

Az áruházban kizárólag regisztrált felhasználók vásárolhatnak, így ha Ön vásárolni szeretne mindenképpen regisztrálnia, kell. Ha regisztrált vásárlónkká válik, vásárláskor nem kell személyes adatait újra megadni, azt a rendszer magától tudja, ezáltal a vásárlás gyorsabbá válik. Az adatok kitöltése értelemszerű. A regisztrációs űrlap kitöltésének végén olvassa el és jelölje be a Szerződési feltételek menüpontot! A regisztráció csak akkor lehetséges, ha Ön kitöltötte a megfelelő adatmezőket és elolvasta a Szerződési feltételeket, majd a RENDBEN gombra kattintva érvényesíti is mindezeket. Ha a regisztráció sikeres, hamarosan kapni fog egy e-mailt, amelyben talál egy linket. A link arra szolgál, hogy ha rákattint, érvényesíti a regisztrációt, amivel befejezi a folyamatot. A regisztrációs adatok módosítására belépés után van lehetősé a Regisztrációs adatmódosítás menüpont alatt. Itt minden adatot módosíthat, ha adataiban változás állna be.

2. Bejelentkezés

A regisztráció során megadott e-mail címét és jelszavát kell megadni a web-áruház tetjén található Bejelentkezés / regisztráció felirat alatt, majd az OK gombra kattintva lép be áruházunkba.

3. Jelszó emlékeztető

Ha elfelejtette jelszavát, gépelje be a jelszó emlékeztető mezőjébe a regisztráció során megadott e-mail címét, és erre az e-mail címre küldjük jelszó emlékeztetőjét.

4. Kilépés

<pHa Ön regisztrált felhasználóként belépett a rendszerbe, kérjük minden belépés után, amikor befejezte a web-áruházban való böngészést, biztonsága érdekében használja a Kijelentkezés gombot, melyet a felső csíkban talál. Ebben az esetben illetéktelen személyek nem tudnak hozzáférni az Ön adataihoz (pl. úgy, hogy egy másik személy használja az Ön számítógépét).

 

5. Termékek

A fejléc alatt találja főmenünket, ahol a főcsoportokra kattintva megtekintheti a kategóriákba rendezett termékeinket. A kategüria oldalakon képernyő bal oldalán található fa struktúra mindig nyitva marad, így arra pillantva nyomon tudja követni, hogy mely kategóriában jár éppen. Ha kiválasztott egy terméket a termék nevére kattintva elérkezik egy részletesebb információt tartalmazó oldalhoz, ahol technikai leírást és egy nagyméretű képet talál, valamint itt kap információt arról, hogy a megadott termék mely más termékkel helyettesíthető. A kiválasztott cikket innen is meg tudja rendelni a kosár fülre kattintva. A különféle információk között a kis kék fülecskékkel tud navigálni, úgy hogy a megfelelő fülre kattint. A részletesebb információból a vissza gombra kattintva tud visszatérni a termékek listájába. A megrendelésre kiválasztott termékeket a kosár gombra kattintva tudja egyszerre megrendelni, vagy egyesével egyből a kosárba pakolhatja.

6. A kosár tartalma

A kosár megmutatja hogy mibősl, hány darab terméket, milyen áron válogatott össze. Lehetősége van a termék törlésére a kosárból, ha a választott tétel végén található X jelre kattint. A mennyiséget is megváltoztathatja, egyszerűen csak írja bele az új mennyiséget a darabszám mellett található adatbevieli mezőbe. Ha befejezte a termékek összeválogatását, nincs más dolga, mint a rendelés befejezésének utolsó lépése. Válassza ki a szállítás módját, fizetés feltételét és a bizonylatot, majd kattintson a Megrendelés gombra, és mi már látjuk is a rendszerünkben az Ön által vásárolt termékeket. A kosár funkcióban lát egy új szolgáltatást: Eddigi rendeléseim. Itt nyomon tudja követni a web-áruházunkban leadott összes rendelését és különböző szempontok alapján szűrve rendezni, tudja rendeléseit. Figyelem: amennyiben nem ad meg időszűrőt, úgy kizárólag az adott hónap rendeléseit látja!

7. Visszaigazolások

Ahogy elküldte rendelését, érkezik a regisztráció során megadott e-mail címre egy visszaigazolás melyben, tájékoztatjuk hogy megérkezett hozzánk rendelése. Ez egy automatikus üzenet, kérjük, ne válaszoljon rá! A következő lépés a visszaigazolásban egyelőre fejlesztés alatt áll, de reményeink szerint hamarosan ez a funkció is elindul: Mikor Kollégáink konkrétan feldolgozták megrendelését, ismét kap egy visszaigazolást mail-en, amelyben részletes tájékoztatást kap a kiszállításra kerülő termékekről és a rendelés alatt maradt termékekről.

8. On-line adatvédelmi nyilatkozat

<pA Szabó Família Kft. fontosnak tartja az ügyfelek bizalmas és személyes információinak tiszteletben tartását és megőrzését. Kereskedelmi portálunk bármikor megtekinthető anélkül, hogy a látogató felfedné kilétét, vagy bármilyen személyes információt szolgáltatna magáról. Azonban maga a vásárlás regisztrációhoz kötött. A regisztráció során Önt arra kérjük, hogy olyan információkat adjon meg részünkre, melyek személyes adatoknak minősülnek. Egyes adatok (pl. név, telefonszám, cím, e-mail cím) megadása kötelező, míg más adatok sem a regisztrációnak, sem az internetes vásárlásnak nem előfeltétele. A Szabó Família Kft. nem adja el, nem adja bérbe és nem is kölcsönzi az ügyfeleire vonatkozó információkat más cégeknek. Cégünk, mint adatkezelő a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII törvény előírásait maradéktalanul betartva fogja az Ön által megadott adatokat kezelni.

 

9. A vásárlástól való elállás joga

<pAmennyiben a Áruház minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történ ő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

 

<pA vevőnek jogában áll a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni. Ebben az esetben, az elállás a megrendelő számára költségmentes. Kivétel csak a vevő egyedi igényére berendelt alkatrész, ez esetben az elállás jogi következményeket von maga után. A lemondást jelezheti telefonon írásban e-mailen, faxon, levélben is a megrendelés pontos adatainak megjelölésével (Megrendelő neve, címe, rendelés ideje, rendelt áruk). A vevő az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a 45/2014. (II. 26.) Kormány rendelete a távollévők között kötött szerződésekről szóló paragrafusok szerint, amennyiben a vásárolt készülék, csomagolása, tartozékai sérülésmentesen hiánytalanul visszaszállításra kerülnek.

 

<pA cég kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat. A vevő viseli az elállás jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vevő által kipróbált alkatrészeket nem áll módunkban visszavenni.

 

<p < p=""> <pAz elállás joga nem gyakorolható az átvételt követően megsérült termékekre, továbbá a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében:

 

<p 

 

<pSzolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

 

<pOlyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

 

<pOlyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl. egyedi alkatrész), vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.

 

10. Reklamáció, Jótállás, Szavatosság

Reklamációt elfogadni, csak a szállítás napján történő bejelentésre tudunk elfogadni!

Az alkatrészekre vonatkozó garancia, illetve szavatossági idő kizárólag abban az esetben érvényes, ha szakember által kerül beszerelésre!

<pAz egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozóan kötelező jótállásról a 151/2003. (IX. 22.) Kormány rendelet utasításai az irányadóak. A 72 órás cseregaranciával élhet a vásárló, ha a rendeltetésszerű használatot a meghibásodás akadályozza, a kereskedőnek jogában áll a vásárolt termékekkel kapcsolatos jelzett hibát felülvizsgáltatni a szakszervizzel, és abban az esetben, ha a hiba a nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza, a javítási költség a vevőt terheli. Az alkatrészekre vonatkozó garanciális javításokat a 1089 Budapest, Baross utca 127 szám alatti üzletünkben vagy a 1152 Telek u. 13. szám alatti raktárunkban lehet érvényesíteni abban az esetben, ha a szakszerű beszerelésről szóló számla illetve a vásárlást bizonyító számla rendelkezésünkre áll. A készülékek esetében a gyártó által kibocsátott garanciajegyen feltüntetett lista szerinti szakszervizekben lehet leadni a készüléket javításra. A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igényekre a 49/2003. (VII: 30) GKM jogszabályban foglaltak az érvényesek.

 

11. Panasz és vitarendezés

Amennyiben panasszal kívánna élni felénk, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, e-mailen az orczy@orczy.com címen, vagy hívjon minket telefonon a 06-1-333-0302 telefonszámon.
Abban az esetben, ha nem jutunk megállapodásra, akkor Önnek van lehetősége igénybe venni az Európai Online Vitarendező platformot, de akár fordulhat közvetlenül is egy 
békéltető testülethez.

12. Szállítási feltételek:

<pÖn az alábbi szállítási módok közül választhat.
- Személyes Átvétel: A nyitvatartási időn belül átveheti a terméket boltjainkban.
-- Személyes átvétel Budapest, Baross utca
-- Személyes átvétel Budapest, Hegyalja út
-- Személyes átvétel Budapest, Telek utca XV. ker.
-- Személyes átvétel Zalaegerszeg Batthyány utca

 

<p-- SH (bontott) jelölésű termékek átvételére, kizárólag személyesen van mód!
-- Futárszolgálat: cégünk a GLS futárszolgálattal áll szerződéses kapcsolatban.
Amennyiben a rendelt termék központi raktárkészleten van és rendelését 17:00-ig megkapjuk, úgy az ország egész területén, 24 órában belül kiszállítjuk csomagját.
Természetesen a munkanapok figyelembe vételével tudjuk ezt az időt tartani.
Szervizáras partnereink részére nettó 7866Ft feletti vásárlás esetén a postaköltség 0Ft. Nettó 7866Ft alatt, nettó 1000Ft. Kiskereskedelmi partnereink részére a postaköltség bruttó 1590 Ft.

Terméket küldöldre nem szállítunk!

 

 

Késztermékek szállítási költsége a termék súlyától függően alakul:

·         10kg alatt – szervizáras partnereink részére bruttó 1270 Ft. (1000 Ft. +Áfa), kiskereskedelmi partnereink részére bruttó 1590 Ft. (1252 Ft. +Áfa)

·         10kg felett – bruttó 4990 Ft. (3929 Ft. +Áfa)

<p 

 

<p 

 

13. Fizetési feltételek

A weben található akciós árak, kizárólag webes úton kosárba rakott termékekre érvényes.

Ön az alábbi módok közül választhat:
Személyes átvétel esetén készpénzes, vagy bankkártyával történő fizetés lehetséges.
- Kiskereskedelem – 1089 Bp. Baross u. 127. készpénz, bankkártya
- Nagykereskedelem – 1152 Bp. Telek u. 13. készpénz
- Kiskereskedelem – 1016 Bp. Hegyalja út 23. készpénz, bankkártya
- Kiskereskedelem – 8900 Zalaegerszeg Batthyány u. 10. készpénz

A futárszolgálattal történő kiszállítás esetén utánvéttel fizethet. Az utánvét költségét a szállítási feltételeknél megadott összeg már tartalmazza, ezért külön díjat nem számítunk fel. Lehetősége van banki átutalásra is abban az esetben, ha az átutalt összeg megjelenik számlánkon a kiszállítást megelőző napon. Utólagos átutalásos számla kiállítása csak szerződött partnereinkkel kapcsolatban lehetséges.
Figyelem! Internetes vásárláskor csak abban az esetben tud átutalást választani fizetési módként, ha rendszerünkben be van állítva az Ön neve vagy cége neve mellé, hogy utalással fizethet!
Ellenkező esetben kizárólagos készpénzes fizetést tudunk biztosítani!
Megértésüket köszönjük!

14. Általános szerződési feltételek

<p
Az árváltozás jogát fenntartjuk. Az általunk közzétett információk helyességéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

15. Web-áruházkivitelezés és tárolás

<pWeb-áruház kivitelezését és fejlesztését a ÜgyREND.hu Kft. végzi.
Cím: 2084 Pilisszentiván, Borbála utca 26.
Web: http://www.ugyrend.hu/
Cégjegyzékszám: 13-09-085226
Adószám: 12222812-2-13

Web-áruházunkat az Interware Internet Szolgáltató Zrt.- nél tároljuk.
Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.
Cégjegyzékszám: 01-10-044692
Adószám: 12753200-2-41

 

<p < p="">

Adatkezelési Szabályzat

1. Az adatkezelő adatai:

Az adatkezelő neve: Szabó Familia Kft.
Az adatkezelő címe: 1089 Budapest Baross u.127
Elérhetőség: [email protected]

2. Az adatkezelés megnevezése: az adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján a regisztrált felhasználók illetve az oldalt regisztráció nélkül használó felhasználók esetében.

3. Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása

4. A kezelt adatok köre:

A. A felhasználó által kötelezően megadott adatok:
felhasználónév
e-mail cím
teljes név
B. A felhasználó által a rendeléshez és kiszállításhoz kötelezően megadandó adatok:
Szállítási/számlázási cím
Telefonszám
Bankszámlaszám/hitelkártyaszám (visszautalás esetére)
C. A felhasználó által önkéntes tevékenységének következtében a weboldalon megjelenő adatok:
Termékértékelések
Árucikkek adatlapjain tett kommentek
Az http://orczy.com-n való regisztráció időpontja, illetve az ezen aktivitásokkor használt IP cím kerül automatikusan naplózásra.
5. Az adatkezelés célja:
A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása és a vásárlás biztosítása.
A felhasználó által a rendeléshez és kiszállításhoz kötelezően megadandó adatok célja a felhasználó által leadott rendelésének teljesítéséhez szükséges adatok biztosítása.
A felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a termékek profiloldalin megjelenő adatok esetében a cél az egyes termékekről és szolgáltatásokról a visszajelzések gyűjtése a belső internetes közösség (vásárlók) számára.
Az http://orczy.com használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre) illetve statisztikai célokra tárolja.
Az anonim látogatóazonosító, mint jelsorozat (cookie, süti) önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. A felhasználónak módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését a felhasználó gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a felhasználó a szolgáltatás jelentős részét ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldások esetében) a szolgáltatás egyes funkcióit a felhasználó nem tudja a legteljesebb mértékben használni.

6. Az adatkezelés időtartama:
A felhasználó által bármilyen célból kötelezően megadott adatok esetében, amíg a felhasználó regisztrált tagja a webáruháznak, illetve amíg a vonatkozó jogszabályok az esetleges vásárlással kapcsolatban kötelezővé teszik az adatok tárolását.
A felhasználó által a rendeléshez és kiszállításhoz kötelezően megadandó adatok: amíg a vonatkozó jogszabályok kötelezővé teszik az adatok tárolását.
A felhasználó önkéntes tevékenység kapcsán megjelenő adatok esetében, amíg a felhasználó döntése alapján azokat a webáruházban a termékek profiloldalain megjeleníti illetve amíg a felhasználó regisztrált tagja a webáruháznak.
Az http://orczy.com látogatása során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok, amíg a felhasználó regisztrált tagja a közösségnek.

7. Egyéb adathasználat:

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja, azonban jogosult azokat az Adatkezelő által kezelt más adatbázisokkal összekapcsolni. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén adunk át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, adatszolgáltatásra.
Személyre szabott reklámok: A Felhasználók érdeklődési körének megfelelően a szolgáltató személyre szabott reklámokat jeleníthet meg a honlap látogatása során letöltöltött oldalakon, amelyek egyben számára hasznosabb, érdekesebb információkkal szolgálnak. A 8. D. pontban található adatokat a szolgáltató felhasználja arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon megjelenő hirdetési csíkokon (banner) személyre szabott reklámok jelenjenek meg. A hirdetési csíkok kiosztása gép által történik.
Az http://orczy.com fenntartja magának a jogot, hogy a regisztrációkor megadott adatok alapján a Felhasználónak célzott reklám leveleket, valamint a levél végén található reklámot küldjön.
Az ilyen célú adatok felhasználását a Felhasználó leiratkozással megtilthatja.

8. A személyes adatok törlése:

A felhasználó profilját jelszó megadásával profiloldalán törölheti, vagy a [email protected] címre küldött levelével töröltetheti.

9. Adatbiztonsági intézkedések:

A személyes adatokat Magyarország területén cégünk szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett, dedikált szervereken tároljuk.

10. Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége:

Az Szabó Familia Kft. fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

11. A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban:

Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az [email protected] címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.

12. Jogérvényesítési lehetőségek:

A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke segítségét is (dr. Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, 1051 Budapest, Székhely: Nádor u. 22. Postacím: 1387 Budapest Pf. 40. További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársát az [email protected] e-mail címen.

<p

Copyright. 2011.
A jelen weboldal teljes tartalma a Szabó Família Kft. tulajdona. Minden jog fenntartva. Ezen oldalakon található anyag semmilyen esetben sem másolható, nem reprodukálható, tovább nem adható, semmilyen formában sem használható fel saját elektronikus vagy más publikáció készítéséhez a Szabó Família Kft. előzetes írásos engedélye nélkül.

 

Az adatvédelmi nyilatkozat letöltése

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

 

Amikor kedves vásárlóink meglátogatják weblapunkat, magánszférájuk és személyiségi jogaik védelme rendkívül fontosak számunkra. Ezt a szempontot nem hagyhatjuk figyelmen kívül, amikor szeretnénk Önt rendszeresen és bizalmasan tájékoztatni ajánlatainkról. Amikor Ön meglátogatja a www.orczy.com honlapot, személyes adatok kezelésére, feldolgozására és felhasználására kerülhet sor. Az adatvédelemről szóló jelen tájékoztatóval szeretnénk hangsúlyozni elkötelezettségünket az iránt, hogy az Ön adatait biztonságos és megbízható módon kezeljük, és fontosnak tartjuk ismertetni azt a folyamatot, ahogyan vásárlóink személyes adatait kezeljük.

Az alábbi Adatvédelmi szabályzat célja tájékoztatás nyújtása az Ön részére arról, hogy hogyan használjuk a személyes adatait, amellyel kapcsolatosan megfelelünk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) és az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) szigorú követelményeinek. A Szabó Família Kft. adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

- 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.); - 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

- 1997. évi CLV. törvény – a fogyasztóvédelemről (Fgytv.);

- 1998. évi XIX. törvény – a büntetőeljárásról (Be.);

- 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);

- 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);

- 2003. évi C. törvény – az elektronikus hírközlésről (Eht.);

- 2005. évi CXXXIII. törvény – a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól (SzVMt.);

- 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.),

- 2012. évi CLIX. törvény – a postai szolgáltatásokról (Postatv.)

 

1. Személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak

személyes adat

- bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt - közvetlenül vagy közvetve - név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet;

 

különleges adat

- a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdekképviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adatok;

adatkezelés

- az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;

adatfeldolgozás

- az adatkezelési műveletek, technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.

adattovábbítás

- valamely adat hozzáférhetővé tétele meghatározott harmadik személy számára;

nyilvánosságra hozatal

- valamely adat hozzáférhetővé tétele bárki számára;

adatkezelő

- az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja; Kötelező adatkezelés esetén az adatkezelés célját és feltételeit, valamint az adatkezelőt az adatkezelést elrendelő törvény vagy önkormányzati rendelet határozza meg;

adatfeldolgozó

- az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi;

adattörlés

- az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges

 

 

2. Adatkezelés

Az Info tv. rendelkezéseiből eredően az adatkezelő, a

Szabó Família Kft.

Székhelye: 1089 Budapest, Baross u. 127. fszt.

Postázási cím: 1152 Budapest, Telek u. 13.

Cégjegyzékszám: 01-09-688713

Adószám: 10786651-2-42

Telefonszám: +36-1/333-0302

e-mail cím: [email protected]

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-72673/2014.

Az Adatkezelő részéről az adatokhoz az Adatkezelő munkavállalói férnek hozzá abban a körben, amely munkájuk elvégzéséhez feltétlenül szükséges. A személyes adataihoz való hozzáférési jogosultságokat szigorú belső szabályzatban rögzítjük.

Ki az Adatkezelő adatvédelmi felelőse és mik az elérhetőségei?

Az Adatkezelőnél nem került sor adatvédelmi tisztviselő kinevezésére a GDPR rendelet előírásainak értelmében. Adatkezeléssel kapcsolatosan az [email protected] címre vagy a 1152 Budapest, Telek u. 13. posta címre írhat.

Adatfeldolgozók

A kapcsolattartói adatok kezeléséhez, tárolásához különböző vállalkozásokat veszünk igénybe, akikkel adatfeldolgozói szerződést kötöttünk.

 

3. Mik a személyes adatok?

A személyes adat az érintettel kapcsolatba hozható adat, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A regisztrált felhasználó nevén, címén, telefonszámán, e-mail címén és adó azonosító jelén túlmenően weblapunkon tett minden látogatás alatt további adatok automatikus gyűjtésére is sor kerül technikai okokból. Ez a technikai anyag némely esetben személyes adatokat képezhet. Általános szabályként azonban mi ezeket a technikai adatokat csupán olyan mértékben használjuk fel, amennyire technikai szempontból weboldalunk működése és védelme érdekében szükséges a támadásokkal és visszaélésekkel szemben, ezen túlmenően pszeudonimizált (álnevesített) vagy anonimizált (nem nevesített) formában statisztikai célokra.

4. Hogyan használjuk az Ön személyes adatait?

Személyes adatot kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet kezelni. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges, a cél elérésére alkalmas. Személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. Személyes adat kizárólag akkor kezelhető, amennyiben ahhoz az érintett hozzájárul, azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.

- GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szolgál az adatkezelés alapjául, amelyhez beszerezzük az Ön hozzájárulását bizonyos adatkezelési célokra.

- GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja szabályozza, hogy a személyes adatok kezelhetők egy szerződés teljesítése érdekében, pl. egy termék vásárlásával kapcsolatosan. Ugyanez vonatkozik azokra az adatkezelési tevékenységekre is, amelyek szükségesek a szerződés megkötése előtti tevékenységekhez, mint pl. termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos érdeklődések kezelése.

- GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja olyan esetekben alkalmazandó, amikor jogi kötelezettség írja elő számunka az adatkezelést, például az adókötelezettségekkel kapcsolatosan.

- GDPR 6. cikk (1) bekezdés d) pontja tartalmazza, hogy személyes adatok kezelhetők az Ön vagy más természetes személyek létfontosságú érdekeinek védelmében.

- GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja a jogos érdekünkre vonatkozik, például amikor a megrendelések teljesítése érdekében szolgáltatókat veszünk igénybe (pl. kiszállítási szolgáltatások), amikor statisztikai felmérést és elemzéseket végzünk, vagy amikor naplózzuk a belépési kísérleteket. Az érdekünk abban áll, hogy felhasználóbarát, tetszetős és biztonságos weboldalt tudjunk biztosítani és optimalizálhassuk azt oly módon, hogy az mind szolgálja az üzleti érdekeinket, mind pedig megfeleljen az Ön elvárásainak.

 

Naplófájlok

Az adatokat technikai elővigyázatosságból legfeljebb 7 napig tároljuk a jogosulatlan belépésekkel szemben adatfeldolgozó rendszerünk védelmében. Álnevesített (pszeudonimizált) használói profilok a jogi rendelkezések keretein belül azért, hogy szolgáltatásainkat egyre jobban vásárlóink igényeihez és elvárásaihoz igazítsuk, anonim módon statisztikát készítünk a felhasználói profilok alapján és kiértékeljük ezeket. A süti egy világos betű/szám kombinációt tartalmaz, amely az Ön által használt böngészőt azonosítja. Ezek a sütik csak ideiglenesen tárolódnak a számítógépén, és csak akkor kerülnek át a szerverünkre, amikor Ön meglátogatja honlapunkat. Főleg egyszeri tevékenységre szolgáló sütiket alkalmazunk, amelyek nem az Ön merevlemezén tárolódnak és nyomban kitörlődnek, amikor a böngészőjét bezárja vagy ha meghatározott ideig semmit nem csinál a honlapon. Megtekintheti és kitörölheti a számítógépén tárolt sütiket, és ellenőrzése alatt tarthatja azok használatának módját web böngészőjének beállításai segítségével. Erről további információkat kaphat a gyártótól vagy web böngészőjének súgóján keresztül. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az orczy.com funkciói csak korlátozottan érvényesülnek, illetve nem elérhetők, ha Ön letiltja a sütik használatát.

 

 

Google Analytics használata

A weboldal a Google Analytics-et, a Google Inc. („Google“) webelemző szolgáltatását alkalmazza. A Google Analytics ún. „sütiket“, az Ön számítógépén tárolt szöveges fájlokat alkalmaz, amelyek lehetővé teszik az Ön weboldal-látogatásainak elemzését. A süti által az Ön weboldal-látogatásáról létrehozott információkat a rendszer általában a Google egyesült államokbeli szerverére küldi, és ott tárolja. A Google lerövidíti az Ön IP-címét, de csak az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás egyéb országaiban. Csak kivételes esetekben fordul elő, hogy a rendszer a teljes IP-címet a Google egyesült államokbeli szerverére küldi, és ott rövidíti le. A weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat fogja felhasználni ahhoz, hogy kiértékelje az Ön weboldal-használatát, és jelentéseket állítson össze a weboldalon végrehajtott tevékenységekről, valamint további, a weboldal és az internet használatával kapcsolatos szolgáltatásokat ajánljon fel a weboldal üzemeltetőjének. A böngészője által továbbított IP-címet a Google nem kapcsolja össze egyéb Google-adatokkal. A sütik használatát böngészőszoftverének megfelelő beállításával letilthatja.

A Google általi adatgyűjtést és -felhasználást (sütik és IP-cím) az alábbi linken elérhető böngésző plug-in letöltésével és telepítésével is megakadályozhatja: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

A plug-in helyett vagy mobil eszközök böngészőin kattintson erre a linkre egy letiltó süti telepítéséhez, mely a továbbiakban megakadályozza a Google Analytics keretein belül történő adatgyűjtést ezen a weboldalon. A letiltás mindaddig érvényben marad, míg nem törli annak sütijét. Ha a süti törlődött, elegendő mindössze újból a linkre kattintania.

A Google Analytics felhasználási feltételeiről és adatvédelmi irányelvéről az alábbi oldalakon talál további információkat: https://www.google.com/analytics/terms/us.html https://www.google.de/intl/en-GB/policies/

Google felhasználóként a „Saját fiókban” adhatja meg saját hirdetési beállításait és kapcsolhatja ki a személyre szabott hirdetések megjelenítését. A Google általi adatgyűjtést és – felhasználást az alábbi linken elérhető böngésző plug-in letöltésével és telepítésével is megakadályozhatja: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait.

 

Sütik

A sütik kisméretű szöveges, képi vagy szoftverfájlok, amelyeket az Ön számítógépén, okostelefonján vagy webhelyek böngészésekor interneteléréshez használt egyéb eszközein helyezünk el és tárolunk. A sütik rendkívül hasznos eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy az internetes oldal Önt felismerje, továbbá, hogy naplózza az időpontokat, amikor Ön egy adott oldalra ellátogat. Emellett lehetővé teszik, hogy a weboldallal Ön biztonságos kapcsolatot létesítsen, és a felhasználói élményt is növelik azáltal, hogy a weboldallal kapcsolatos élményét javítják, a kapcsolatot biztosítják és/vagy egy adott oldal tartalmát az Ön érdeklődési köréhez igazítják. A sütik által az Ön számítógépén rövid ideig tárolt információ az alábbiakra vonatkozhat: azon weboldalak, amelyekre Ön a sütit tartalmazó számítógépével ellátogatott; azok a hirdetések, amelyekre Ön rákattintott; az Ön által használt böngésző típusa; az Ön IP-címe; és az adott weboldal számára Ön által megadott információ (a sütik alkalmazásával elkerülhető az információ ismételt megadása).

List az alkalmazott cookie-król

Az alábbi listában található cookiekat alkalmazzuk az eddig ismertetteken kívül

Cookie Név Cookie Ismertető
FORM_KEY Véletlenszerű kulcs az oldal működéséehez.
PHPSESSID A te folyamat ID azonosítód a weboldalunkon böngészés közben.
GUEST-VIEW Lehetővé teszi a vendégeknek a kosaruk megjegyzését és szerkesztését.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Információkat tartalmaz a korábbi látogatásodkor kosárba tett termékekről.
STF Információ az email ajánlás küldéséhez.
STORE Az orczy.com nyelvi beállítása számodra.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Cookie engedélyezése.
MAGE-CACHE-SESSID Az Orcy.com gyorsabb betöltődéséhez tárol azonosítót.
MAGE-CACHE-STORAGE Az Orcy.com gyorsabb betöltődéséhez tárol adatokat.
MAGE-CACHE-STORAGE-SECTION-INVALIDATION Az Orcy.com gyorsabb betöltődéséhez tárol egyéb adatokat.
MAGE-CACHE-TIMEOUT Az Orcy.com gyorsabb betöltődéséhez kiegészítő adat.
SECTION-DATA-IDS Az Orcy.com gyorsabb betöltődéséhez.
PRIVATE_CONTENT_VERSION Az Orcy.com gyorsabb betöltődéséhez.
X-MAGENTO-VARY Az Orcy.com gyorsabb betöltődéséhez.
MAGE-TRANSLATION-FILE-VERSION Az Orcy.com egyéb nyelvi beállításai.
MAGE-TRANSLATION-STORAGE Az Orcy.com egyéb nyelvi beállításai.

 

Rendelés

Amikor rendel tőlünk, az Ön által megadott személyes adatokat összegyűjtjük, feldolgozzuk és felhasználjuk a vonatkozó hatályos adatvédelmi törvények keretein belül. Az Öntől kért információk, amelyek az Ön által igényelt szolgáltatásunk teljesítéséhez szükségesek, az űrlapon kötelező mezőként szerepelnek, a többi adat önkéntes. A szerződések megkötéséhez és végrehajtásához az egyes esetektől függően szükségünk van olyan kapcsolati információkra, mint a név, szállítási és számlázási cím, illetve az Ön által választott fizetési módról szóló tájékoztatás. Ezen kívül az Ön adatait használjuk még vásárlói adatbázisunk frissítésére, hogy az adatbázisban csak releváns adat tárolódjon. Gépelési hibák elkerülésére és annak biztosítására, hogy az Ön által rendelt árucikket meg is kapja, a beírt címet teljesség és pontosság tekintetében ellenőrizzük.

Az Orczy Szerviz és Alkatrész termékválasztékáról és különleges akcióiról szóló tájékoztatás és egyéb értesítések átvitele Adatait felhasználjuk az Ön rendelései alapján, arra, hogy e-mailben tájékoztatást küldjünk termékválasztékunkról, promócióiról, ajánlatairól. Természetesen amennyiben nem kíván hírlevelet kapni, bármikor kérheti írásban az [email protected] címen. Olyan tájékoztatási célú értesítések, amelyek nélkülözhetetlenek a szerződés teljesítéséhez és az orczy.com működéséhez, például a szolgáltatásokkal kapcsolatos információk vagy díjfizetéses csomagok (pl. rendelés visszaigazolása, szerződési dokumentumok, fizetés feldolgozása), nem tilthatók le. Ezeket az értesítéseket az Ön által megadott célhelyre küldjük. Az Ön hozzájárulásának visszavonásáról és adattörlési jogáról szóló információkat megtalálja itt.

 

Kapcsolatfelvétel

Amikor telefonon, e-mailen vagy weboldalon keresztül felveszi velünk a kapcsolatot, az Ön által megadott adatokat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján tároljuk, hogy meg tudjuk válaszolni a kérdéseit. A kapcsolatot naplózzuk, hogy bizonyítani tudjuk a jogi követelmények szerint. Az Ön hozzájárulását akkor szerezzük be az adatkezeléshez, amikor kitölti az űrlapot vagy nem szakítja meg telefon hívását és a jelen Adatvédelmi szabályzat is megtekinthető ekkor.

 

Regisztráció

A weboldalunkon felkínáljuk Önnek a lehetőséget, hogy regisztráljon a személyes adatai megadásával. Ezeket az adatokat egy űrlapon adja meg, amely megküldésre kerül részünkre és ezeket az adatokat tároljuk. Az elvégzett regisztráció szükséges a szerződés teljesítéséhez vagy a szerződés előkészítéséhez és így a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontján alapszik. A szerződések megkötéséhez és teljesítéséhez szükségünk van az adott helyzettől függő kapcsolattartási adatokra, például név, szállítási cím, számlázási cím, e-mail-cím és a választott fizetési módra vonatkozó információra. Szintén felhasználjuk az adatait a vásárlói adataink kezeléséhez, hogy csak pontos adatokat tároljunk. Az elírások megelőzése és annak biztosítása érdekében, hogy a megrendelt termékek tényleg elérjenek Önhöz, ellenőrizzük a megadásakor, hogy a címe teljes és helyes.

 

5. Kinek továbbítjuk az Ön személyes adatait?

Amikor az Ön személyes adatait az adatfeldolgozó részére továbbítjuk, folyamatosan szavatoljuk a jogszabályi előírások megtartását. Ennélfogva az Ön adatát csak olyan szolgáltatónak és partnervállalatoknak adjuk át, akiket gondosan megválasztottunk és szerződéses kötelezettséget vállaltak az adatok védelmére.

A Cégcsoport kapcsolt vállalkozásai részére történő továbbítás a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja szerint

A weboldalunkon elérhető szolgáltatásokkal és szállításokkal kapcsolatos szerződések megkötése érdekében továbbítjuk személyes adatait a Cégcsoporttal kapcsolt vállalkozási viszonyban lévő társaságok részére Magyarországon, amelyeket egy központi adatbázisban tárolunk belső Cégcsoport szintű számlázási és könyvelési célokból. Ez különösen azért szükséges, hogy használni tudja az összes szolgáltatásunkat. Amennyiben a megrendelését egy a cégcsoporthoz tartozó másik jogi személy által üzemeltetett üzletünkben szeretné átvenni, az Ön által kiválasztott üzletet értesítjük a megrendeléséről és az üzlet fogja feldolgozni azt. Ha felveszi a kapcsolatot az üzlettel vagy a telefonos ügyfélszolgálatunkkal kérdés, panasz vagy visszaküldés esetén, úgy ők is hozzá fognak férni a megrendelése adataihoz, hogy kezelni tudják az Ön ügyét.

Adattovábbítás termékpartnerek részére a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja szerint

A weboldalunkon kínált szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatosan számos partnercéggel együttműködünk bizonyos termékcsoportok esetében. Ha ilyen partner termékét rendeli meg, úgy a regisztráció során megadott személyes adatait továbbítjuk, így különösen az Ön e-mail-címét, kézbesítési címét és számlázási címét. Az Ön szerződő partnere meghatározásra kerül az adott termék oldalán, az Üzleti Általános Szerződési Feltételekben és a Jogi Tájékoztatóban. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Ön szerződő partnere saját maga felel a saját adatbiztonsági gyakorlatáért és a szerződő partner további vagy eltérő Adatvédelmi szabályai lehetnek alkalmazandók ezen termék oldalakra.

Adattovábbítás szolgáltató partnerek részére a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) és f) pontja szerint

A weboldalunk működtetése és optimalizálása, valamint a szerződések teljesítése érdekében különböző szolgáltatókat bízunk meg, hogy a nevünkben teljesítsenek bizonyos feladatokat, pl. központi IT szolgáltatások nyújtása, a weboldalunk hosztolása, és a termékek kiszállítása, eszközök telepítése vagy hírlevelek megküldése. Az egyes célokhoz gyűjtött információkat továbbítjuk ezen szolgáltatók részére (pl. név, cím). Ezek közül néhány társaság a megbízásunkból jár el a megrendelések kezelése és teljesítése érdekében és így a megadott adatokat kizárólag az utasításaink szerint használhatják fel. Ebben az esetben jogilag felelünk annak biztosításáért, hogy az általunk megbízott cégek megfelelő adatbiztonsági óvintézkedéseket tegyenek. Ezért meghatározott adatbiztonsági intézkedésekről állapodunk meg ezekkel a cégekkel és ezeket az intézkedéseket rendszeresen ellenőrizzük. Ez a szolgáltató információkat fog kapni tőlünk, mint pl. az Ön által a megrendeléséhez megadott e-mail-cím, hogy egyeztetni tudják Önnel a meghatározott kiszállítási időt. Ellentétben a külső adatkezelési követelményekkel, harmadik felek részére a szerződés teljesítésének következő eseteiben továbbítjuk az adatokat, amely esetekben ezek a felek maguk felelnek az adatok felhasználásáért: Áruk fuvarozásával kapcsolatosan az adatok továbbításra kerülnek a megrendelésben meghatározott logisztikai cégekhez vagy postai szolgáltatókhoz. A megrendelt áruk kifizetésével kapcsolatosan, adatokat továbbítunk a megrendelésben meghatározott fizetési szolgáltatója, vagy a finanszírozó bank részére. A fizetéssel kapcsolatosan nem gyűjtünk vagy tárolunk fizetési adatokat, mint pl. kártya számokat vagy számlainformációkat. Ezek kizárólag és közvetlenül az érintett fizetési szolgáltató részére kerülnek megküldésre.

b) Átvitel egyéb harmadik fél részére

Végül adatait átküldjük harmadik félnek vagy hivatalos hatóságnak a fennálló adatvédelmi törvények keretén belül, ha erre minket hivatalos végzés vagy bírósági határozat kötelez, illetve ha erre engedélyünk van, továbbá jogaink biztosítására és követeléseink kikényszerítésére.

 

6. Adatbiztonság

Személyes adatainak biztonsága rendkívül fontos számunkra. Ezért az Ön nálunk tárolt adatait technikai és szervezeti intézkedésekkel védelmezzük, hogy hatékonyan megakadályozzuk azok harmadik fél által történő elvesztését és manipulálását. Azokat az alkalmazottainkat, akik a személyes adatokat feldolgozzák, köti az adattitkosság, annak betartása kötelezettségük. Személyes adatai védelme érdekében ezeket az adatokat kódolt-titkosított formában továbbítjuk. Adatai hosszú távú oltalmának biztosítására a technikai biztonsági intézkedéseinket rendszeresen ellenőrizzük, és ha szükséges, az adott helyen érvényes technológiai szabványhoz igazítjuk. Ezek az elvek azoknál a vállalatoknál is érvényesek, amelyek rendeléseink és instrukcióink révén adatot dolgoznak fel és használnak.

A Szabó Família Kft. az adatkezelés során megőrzi a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult; a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét; a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

A Szabó Família Kft. és az adatkezelésekben érintett partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik. Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetektől függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is. A Szabó Família Kft. mint adatkezelő nyilvántartja az esetleges adatvédelmi incidense-ket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslására tett intézkedéseket.

Adatbiztonság az IT infrastruktúrában

A személyes adatokat általunk bérelt szervereken, továbbá a társaság számítógépeinek merevlemezein tároljuk, amelyhez szigorú jogosultságkezelési szabályok alapján csak nagyon korlátozott személyi, alkalmazotti kör férhet hozzá.

A dokumentumkezelő rendszerben tárolt adatok, dokumentumok titkosítva kerülnek tárolásra, hozzáférés csak jelszóval és megfelelő jogosultsággal lehetséges azokhoz. A belső informatikai hálózaton az adatok szintén titkosítva közlekednek.

Szervereink professzionális szerverparkokban, szigorúan őrzött szervertermekben kerültek elhelyezésre, ahol a víz, tűz- és behatolás védelem biztosított. A Szolgáltató valamennyi rendszerére, rendszerelemére kiterjedő, rendszeres és folyamatos kártékony szoftverek elleni védelem biztosított. A programok, alkalmazások és eszközök tervezése és üzemeltetése során a biztonsági funkciókat kiemelten és elkülönítetten kezeljük. Az információs rendszer biztonságát érintő adatok (pl. jelszavak, jogosultságok, naplók) védelméről a hozzáférési jogosultságok kiosztásánál gondoskodunk.

Mit teszünk, ha adatvédelmi incidens következik be nálunk?

A jogszabályoknak megfelelően bejelentjük a felügyeleti hatóságnak az adatvédelmi incidenst a tudomásszerzéstől számított 72 órán belül, és nyilvántartást is vezetünk az adatvédelmi incidensekről. A jogszabály által meghatározott esetekben pedig az érintett felhasználókat is tájékoztatjuk róla, valamint incidenskezelési szabályzatunknak megfelelően járunk el.

7. Az Ön adatokkal kapcsolatos jogai

Önnek törvény biztosította joga van a nálunk kezelt személyes adataira vonatkozó tájékoztatás kéréséhez, valamint azok módosításához, törléséhez és zároltatásához. Azok az adatok, amelyeket jogi, törvényi vagy szerződésbeli kötelezettségből kell tárolnunk a kereskedelmi nyilvántartás megőrzéséhez, törlés helyett zárolásra kerülnek, hogy megakadályozzuk más célra való felhasználásukat.

beleegyezés, visszavonás és tiltakozás joga

- Amikor adatait olyan célra használjuk, amely a jogi rendelkezések folytán megköveteli az Ön beleegyezését, mindig kérjük az Ön kifejezett engedélyét és naplózzuk az engedélyt az adatvédelmi előírásoknak megfelelően. Az egyszer megadott engedélyt bármikor ingyenesen vissza lehet vonni, és/vagy Ön tiltakozhat adatainak olyan jövőbeni használata ellen, mint a reklám. Szíves megértését kérjük, hogy az Ön tiltakozásának/visszavonásának végrehajtása esetleg némi időt vesz igénybe, és hogy az implementálás idején Ön még esetleg továbbra is kaphat tőlünk értesítőket. Beleegyezésének vagy tiltásának kifejezésére, elegendő számunkra egy arról szóló egyszerű értesítés is. Postai úton: Szabó Família Kft. 1152 Budapest, Telek utca 13., Email-ben: [email protected]

 

hozzáférési jog

- tájékoztatás kérhető arról, hogy milyen adatokat, milyen célra, mennyi ideig kezeljük, kinek adjuk át, honnan származnak az általunk kezelt adatok. A hozzáférési jog keretében történő tájékoztatás kérés körében tájékoztatjuk, hogy a kizárólag papír alapon kezelt adatokról, amennyiben azon más személyek személyes adatai is szerepelnek, a GDPR 15. cikk (3) és (4) bekezdése alapján nem áll módunkban másolatot kiadni, mert azok harmadik személyhez kerülése sérti ezen személyek adatvédelmi és személyhez fűződő jogait.

Amennyiben a hozzáférési jog gyakorlása és az ilyen kérelem egyértelműen megalapozatlan, vagy ismétlődő jellege miatt túlzónak minősül (túlzónak tekintendő a naptári évente 2 tájékoztatás kérést meghaladó gyakoriságú tájékoztatás kérés ugyanazon adatkörre vonatkozóan), valamint minden további másolat kéréséért adminisztrációs díjat számíthatunk fel, amelynek mértéke: 10.000,- Ft + ÁFA /alkalom.

helyesbítési jog

- ha az adatai változnak, vagy rosszul rögzítettük őket, kérheti adatai helyesbítését, javítását, pontosítását.

törlési jog

- a jogszabályban meghatározott esetekben kérheti, hogy az általunk kezelt adatait töröljük.

 

adatkezelés korlátozásához való jog

- a jogszabályban meghatározott esetekben kérheti, hogy az adatkezelést korlátozzuk.

tiltakozáshoz való jog

-

Fenti kérelmeit elektronikusan e-mail címünkre ( [email protected] ) küldött elektronikus levélben vagy postai úton terjesztheti elő (1152 Budapest, Telek u. 13.), ilyen kérelem benyújtása esetén a jogszabályban meghatározottak szerint járunk el és egy hónapon belül tájékoztatjuk arról, hogy milyen intézkedéseket hoztunk a kérelme alapján.

hozzájárulás visszavonásához való jog

- amikor adatait hozzájárulása alapján kezeljük, akkor bármikor joga van a hozzájárulását visszavonni, amely azonban nem érinti a hozzájárulása visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűségét. Hozzájárulását elektronikusan, e-mail címünkre ([email protected] ) küldött elektronikus levélben vagy postai úton (1152 Budapest, Telek u. 13.) vonhatja vissza.

Fenti kérelmeit elektronikusan e-mail címünkre ( [email protected] ) küldött elektronikus levélben vagy postai úton terjesztheti elő (1152 Budapest, Telek u. 13.), ilyen kérelem benyújtása esetén a jogszabályban meghatározottak szerint járunk el és egy hónapon belül tájékoztatjuk arról, hogy milyen intézkedéseket hoztunk a kérelme alapján.

panasz jog

- amennyiben adatkezelésünkkel kapcsolatban jogsérelem érte, joga van panaszt benyújtani az illetékes felügyeleti hatósághoz:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Honlap: http://naih.hu

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

E-mail: [email protected]

Telefonszám: +36 (1) 391-1400

 

A fentieken túlmenően továbbá keresetet indíthat az Adatkezelővel szemben a személyes adatok védelme megsértése esetén.

9. Linkek más vállalatok weboldalaira

Honlapunk tartalmazhat más vállalatok weboldalaira mutató linkeket. Az ilyen linken keresztül Ön által meglátogatott külső webhelyek adatvédelmi intézkedéseiért nem vállalunk felelősséget! Kérjük, tájékozódjon e külső webhelyek adatvédelmi szabályairól!

 

 

10. Módosítások ezen adatvédelmi tájékoztatóhoz

Szeretnénk minden esetben vonzó ajánlatot nyújtani kedves vásárlóinknak, ezért termékválasztékunkat folyamatosan az Önök kívánságaihoz igazítjuk. Előfordulhat, hogy jelen adatvédelmi tájékoztatót is frissítenünk kell. Ennélfogva ajánljuk, hogy rendszeres időközönként tájékozódjon ezen az oldalon alkalmazott bármely módosítás felöl. Az adatvédelmi tájékoztató módosításai mindenkor a weboldalunkon való közzététel napján lép hatályba.

A Hírlevél hetente jelenik meg, az Orczy Szerviz és Alkatrész marketingtartalmú célzott üzeneteivel. Ezt a levelet az Ön előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján küldjük az Ön által megadott e-mail címre, mely hozzájárulást vagy az Orczy Szerviz és Alkatrész Hírlevélre történő feliratkozásakor tett meg, az ott leírt feltételek határozott elfogadásával. Az előzetes hozzájárulás szerint Ön marketingtartalmú célzott üzenetek fogadását kifejezetten vállalja.

A Szabó Família Kft. adatkezelési nyilvántartási azonosítója: NAIH-72673/2014.

Amennyiben a jövőben nem szeretné megkapni hírlevelünket, kérjük, hogy a hírlevelünk legalján található e-mail címen kérve törölje regisztrációját. A regisztráció törlése teljesen ingyenes. Kérjük figyelembe venni, hogy a leiratkozási szándékot annak jelzését követő 30 munkanapon belül tudjuk teljesíteni.

Hatályos: 2018.05.25-től

 

Szabó Família Kft.

</p</p <></p</p</p</p</p</p</p</p</p</p</p</p</p <></p</p</p</p</p</p
  • Akciós termékek
Nem található a kiválasztásnak megfelelő termék.