Információ

 

Web-áruház kezelése


1. Regisztráció
2. Bejelentkezés
3. Jelszó emlékeztető
4. Kilépés
5. Termékek
6. A kosár tartalma
7. Visszaigazolások
8. On-line adatvédelmi nyilatkozat
9. A vásárlástól való elállás joga
10. Reklamáció, Jótállás, Szavatosság
11. Panasz és vitarendezés
12. Szállítási feltételek
13. Fizetési feltételek
14. Általános szerződési feltételek
15. Web- áruház kivitelezés és tárolás

Web-áruház kezelése


Az áruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekszünk felépíteni, hogy Ön minél egyszerűbben megtalálhassa, kiválaszthassa és megvásárolhassa a keresett terméket. Az áruház funkciót elsősorban a személyes vásárlás során is felmerülő igényekhez igazítottuk, és azon túlmenően próbáltuk további ötletekkel segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Önnek a lehető legtöbb információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan. A termékleírások a gyártók hivatalos oldalairól, illetve egyéb prospektusokból kerülnek felhasználásra, ezért cégünk a lapon található leírások tartalmáért és az esetleges ebből eredő károkért semmilyen felelősséget nem vállal.

Hogyan tudok rendelni?

1. Regisztráció

Az áruházban kizárólag regisztrált felhasználók vásárolhatnak, így ha Ön vásárolni szeretne mindenképpen regisztrálnia, kell. Ha regisztrált vásárlónkká válik, vásárláskor nem kell személyes adatait újra megadni, azt a rendszer magától tudja, ezáltal a vásárlás gyorsabbá válik. Az adatok kitöltése értelemszerű. A regisztrációs űrlap kitöltésének végén olvassa el és jelölje be a Szerződési feltételek menüpontot! A regisztráció csak akkor lehetséges, ha Ön kitöltötte a megfelelő adatmezőket és elolvasta a Szerződési feltételeket, majd a RENDBEN gombra kattintva érvényesíti is mindezeket. Ha a regisztráció sikeres, hamarosan kapni fog egy e-mailt, amelyben talál egy linket. A link arra szolgál, hogy ha rákattint, érvényesíti a regisztrációt, amivel befejezi a folyamatot. A regisztrációs adatok módosítására belépés után van lehetősé a Regisztrációs adatmódosítás menüpont alatt. Itt minden adatot módosíthat, ha adataiban változás állna be.

2. Bejelentkezés

A regisztráció során megadott e-mail címét és jelszavát kell megadni a web-áruház bal oldalán található Bejelentkezés felirat alatt, majd az OK gombra kattintva lép be áruházunkba.

3. Jelszó emlékeztető

Ha elfelejtette jelszavát, gépelje be a jelszó emlékeztető mezőjébe a regisztráció során megadott e-mail címét, és erre az e-mail címre küldjük jelszavát.

4. Kilépés

Ha Ön regisztrált felhasználóként belépett a rendszerbe, kérjük minden belépés után, amikor befejezte a web-áruházban való böngészést, biztonsága érdekében használja a Kijelentkezés gombot, melyet baloldalon talál. Ebben az esetben illetéktelen személyek nem tudnak hozzáférni az Ön adataihoz (pl. úgy, hogy egy másik személy használja az Ön számítógépét).

5. Termékek

A Termékböngésző alatt találja termékeinket főcsoportokba rendezve, ahol a főcsoportokra kattintva megtekintheti a kategóriákba rendezett termékeinket. A képernyő bal oldalán található fa struktúra mindig nyitva marad, így arra pillantva nyomon tudja követni, hogy mely kategóriában jár éppen. Ha kiválasztott egy terméket a termék nevére kattintva elérkezik egy részletesebb információt tartalmazó mezőhöz, ahol technikai leírást és egy nagyméretű képet talál, valamint itt kap információt arról, hogy a megadott termék mely más termékkel helyettesíthető. A kiválasztott cikket innen is meg tudja rendelni a kosár fülre kattintva. A különféle információk között a kis kék fülecskékkel tud navigálni, úgy hogy a megfelelő fülre kattint. A részletesebb információból a vissza gombra kattintva tud visszatérni a termékek listájába. A megrendelésre kiválasztott termékeket a kosár gombra kattintva tudja egyszerre megrendelni, vagy egyesével egyből a kosárba pakolhatja.

6. A kosár tartalma

A kosár megmutatja hogy mibősl, hány darab terméket, milyen áron válogatott össze. Lehetősége van a termék törlésére a kosárból, ha a választott tétel végén található X jelre kattint. A mennyiséget is megváltoztathatja, egyszerűen csak írja bele az új mennyiséget a darabszám mellett található adatbevieli mezőbe. Ha befejezte a termékek összeválogatását, nincs más dolga, mint a rendelés befejezésének utolsó lépése. Válassza ki a szállítás módját, fizetés feltételét és a bizonylatot, majd kattintson a Megrendelés gombra, és mi már látjuk is a rendszerünkben az Ön által vásárolt termékeket. A kosár funkcióban lát egy új szolgáltatást: Eddigi rendeléseim. Itt nyomon tudja követni a web-áruházunkban leadott összes rendelését és különböző szempontok alapján szűrve rendezni, tudja rendeléseit. Figyelem: amennyiben nem ad meg időszűrőt, úgy kizárólag az adott hónap rendeléseit látja!

7. Visszaigazolások

Ahogy elküldte rendelését, érkezik a regisztráció során megadott e-mail címre egy visszaigazolás melyben, tájékoztatjuk hogy megérkezett hozzánk rendelése. Ez egy automatikus üzenet, kérjük, ne válaszoljon rá! A következő lépés a visszaigazolásban egyelőre fejlesztés alatt áll, de reményeink szerint hamarosan ez a funkció is elindul: Mikor Kollégáink konkrétan feldolgozták megrendelését, ismét kap egy visszaigazolást mail-en, amelyben részletes tájékoztatást kap a kiszállításra kerülő termékekről és a rendelés alatt maradt termékekről.

8. On-line adatvédelmi nyilatkozat

A Szabó Família Kft. fontosnak tartja az ügyfelek bizalmas és személyes információinak tiszteletben tartását és megőrzését. Kereskedelmi portálunk bármikor megtekinthető anélkül, hogy a látogató felfedné kilétét, vagy bármilyen személyes információt szolgáltatna magáról. Azonban maga a vásárlás regisztrációhoz kötött. A regisztráció során Önt arra kérjük, hogy olyan információkat adjon meg részünkre, melyek személyes adatoknak minősülnek. Egyes adatok (pl. név, telefonszám, cím, e-mail cím) megadása kötelező, míg más adatok sem a regisztrációnak, sem az internetes vásárlásnak nem előfeltétele. A Szabó Família Kft. nem adja el, nem adja bérbe és nem is kölcsönzi az ügyfeleire vonatkozó információkat más cégeknek. Cégünk, mint adatkezelő a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII törvény előírásait maradéktalanul betartva fogja az Ön által megadott adatokat kezelni.

9. A vásárlástól való elállás joga

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendelését nem tekintjük távollévők között kötött szerződésnek!

 

Amennyiben a Áruház minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történ ő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

A vevőnek jogában áll a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni. Ebben az esetben, az elállás a megrendelő számára költségmentes. Kivétel csak a vevő egyedi igényére berendelt alkatrész, ez esetben az elállás jogi következményeket von maga után. A lemondást jelezheti telefonon írásban e-mailen, faxon, levélben is a megrendelés pontos adatainak megjelölésével (Megrendelő neve, címe, rendelés ideje, rendelt áruk). A vevő az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a 45/2014. (II. 26.) Kormány rendelete a távollévők között kötött szerződésekről szóló paragrafusok szerint, amennyiben a vásárolt készülék, csomagolása, tartozékai sérülésmentesen hiánytalanul visszaszállításra kerülnek.

A cég kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat. A vevő viseli az elállás jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vevő által kipróbált alkatrészeket nem áll módunkban visszavenni.

 

Az elállás joga nem gyakorolható az átvételt követően megsérült termékekre, továbbá a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében:

 

Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl. egyedi alkatrész), vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.

10. Reklamáció, Jótállás, Szavatosság

Reklamációt elfogadni, csak a szállítás napján történő bejelentésre tudunk elfogadni!

Az alkatrészekre vonatkozó garancia, illetve szavatossági idő kizárólag abban az esetben érvényes, ha szakember által kerül beszerelésre!

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozóan kötelező jótállásról a 151/2003. (IX. 22.) Kormány rendelet utasításai az irányadóak. A 72 órás cseregaranciával élhet a vásárló, ha a rendeltetésszerű használatot a meghibásodás akadályozza, a kereskedőnek jogában áll a vásárolt termékekkel kapcsolatos jelzett hibát felülvizsgáltatni a szakszervizzel, és abban az esetben, ha a hiba a nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza, a javítási költség a vevőt terheli. Az alkatrészekre vonatkozó garanciális javításokat a 1089 Budapest, Baross utca 127 szám alatti üzletünkben vagy a 1152 Telek u. 13. szám alatti raktárunkban lehet érvényesíteni abban az esetben, ha a szakszerű beszerelésről szóló számla illetve a vásárlást bizonyító számla rendelkezésünkre áll. A készülékek esetében a gyártó által kibocsátott garanciajegyen feltüntetett lista szerinti szakszervizekben lehet leadni a készüléket javításra. A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igényekre a 49/2003. (VII: 30) GKM jogszabályban foglaltak az érvényesek.

11. Panasz és vitarendezés

Amennyiben panasszal kívánna élni felénk, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, e-mailen az orczy@orczy.com címen, vagy hívjon minket telefonon a 06-1-333-0302 telefonszámon.
Abban az esetben, ha nem jutunk megállapodásra, akkor Önnek van lehetősége igénybe venni az Európai Online Vitarendező platformot, de akár fordulhat közvetlenül is egy 
békéltető testülethez.

12. Szállítási feltételek:

Ön az alábbi szállítási módok közül választhat.
- Személyes Átvétel: A nyitvatartási időn belül átveheti a terméket boltjainkban.
-- Személyes átvétel Budapest, Baross utca
-- Személyes átvétel Budapest, Hegyalja út
-- Személyes átvétel Budapest, Telek utca XV. ker.
-- Személyes átvétel Zalaegerszeg Batthyány utca

-- SH (bontott) jelölésű termékek átvételére, kizárólag személyesen van mód!
-- Futárszolgálat: cégünk a GLS futárszolgálattal áll szerződéses kapcsolatban.
Amennyiben a rendelt termék központi raktárkészleten van és rendelését 18:00-ig megkapjuk, úgy az ország egész területén, 24 órában belül kiszállítjuk csomagját.
Természetesen a munkanapok figyelembe vételével tudjuk ezt az időt tartani.
Szervizáras partnereink részére nettó 6299Ft feletti vásárlás esetén a postaköltség 0Ft. Nettó 6299Ft alatt, nettó 787Ft. Kiskereskedelmi partnereink részére a postaköltség nettó 937Ft.

Terméket küldöldre nem szállítunk!

 

Késztermékek szállítási költsége a termék súlyától függően alakul:

·         10kg alatt – szervizáras partnereink részére bruttó 999.- (787.-+Áfa), kiskereskedelmi partnereink részére bruttó 1190.- (937.-+Áfa)

·         10kg felett – bruttó 2990.- (2354.-+Áfa)

 

 

13. Fizetési feltételek

A weben található akciós árak, kizárólag webes úton kosárba rakott termékekre érvényes.

Ön az alábbi módok közül választhat:
Személyes átvétel esetén készpénzes, vagy bankkártyával történő fizetés lehetséges.
- Kiskereskedelem – 1089 Bp. Baross u. 127. készpénz, bankkártya
- Nagykereskedelem – 1152 Bp. Telek u. 13. készpénz
- Kiskereskedelem – 1016 Bp. Hegyalja út 23. készpénz, bankkártya
- Kiskereskedelem – 8900 Zalaegerszeg Batthyány u. 10. készpénz

A futárszolgálattal történő kiszállítás esetén utánvéttel fizethet. Az utánvét költségét a szállítási feltételeknél megadott összeg már tartalmazza, ezért külön díjat nem számítunk fel. Lehetősége van banki átutalásra is abban az esetben, ha az átutalt összeg megjelenik számlánkon a kiszállítást megelőző napon. Utólagos átutalásos számla kiállítása csak szerződött partnereinkkel kapcsolatban lehetséges.
Figyelem! Internetes vásárláskor csak abban az esetben tud átutalást választani fizetési módként, ha rendszerünkben be van állítva az Ön neve vagy cége neve mellé, hogy utalással fizethet!
Ellenkező esetben kizárólagos készpénzes fizetést tudunk biztosítani!
Megértésüket köszönjük!

14. Általános szerződési feltételek


Az árváltozás jogát fenntartjuk. Az általunk közzétett információk helyességéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

15. Web-áruházkivitelezés és tárolás

Web-áruház kivitelezését és fejlesztését a ÜgyREND.hu Kft. végzi.
Cím: 2084 Pilisszentiván, Borbála utca 26.
Web: http://www.ugyrend.hu/
Cégjegyzékszám: 13-09-085226
Adószám: 12222812-2-13

Web-áruházunkat az Interware Internet Szolgáltató Zrt.- nél tároljuk.
Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.
Cégjegyzékszám: 01-10-044692
Adószám: 12753200-2-41

 

Adatkezelési Szabályzat

1. Az adatkezelő adatai:

Az adatkezelő neve: Szabó Familia Kft.
Az adatkezelő címe: 1089 Budapest Baross u.127
Elérhetőség: orczy@orczy.com

2. Az adatkezelés megnevezése: az adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján a regisztrált felhasználók illetve az oldalt regisztráció nélkül használó felhasználók esetében.

3. Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása

4. A kezelt adatok köre:

A. A felhasználó által kötelezően megadott adatok:
felhasználónév
e-mail cím
teljes név
B. A felhasználó által a rendeléshez és kiszállításhoz kötelezően megadandó adatok:
Szállítási/számlázási cím
Telefonszám
Bankszámlaszám/hitelkártyaszám (visszautalás esetére)
C. A felhasználó által önkéntes tevékenységének következtében a weboldalon megjelenő adatok:
Termékértékelések
Árucikkek adatlapjain tett kommentek
Az http://orczy.com-n való regisztráció időpontja, illetve az ezen aktivitásokkor használt IP cím kerül automatikusan naplózásra.
5. Az adatkezelés célja:
A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása és a vásárlás biztosítása.
A felhasználó által a rendeléshez és kiszállításhoz kötelezően megadandó adatok célja a felhasználó által leadott rendelésének teljesítéséhez szükséges adatok biztosítása.
A felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a termékek profiloldalin megjelenő adatok esetében a cél az egyes termékekről és szolgáltatásokról a visszajelzések gyűjtése a belső internetes közösség (vásárlók) számára.
Az http://orczy.com használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre) illetve statisztikai célokra tárolja.
Az anonim látogatóazonosító, mint jelsorozat (cookie, süti) önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. A felhasználónak módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését a felhasználó gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a felhasználó a szolgáltatás jelentős részét ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldások esetében) a szolgáltatás egyes funkcióit a felhasználó nem tudja a legteljesebb mértékben használni.

6. Az adatkezelés időtartama:
A felhasználó által bármilyen célból kötelezően megadott adatok esetében, amíg a felhasználó regisztrált tagja a webáruháznak, illetve amíg a vonatkozó jogszabályok az esetleges vásárlással kapcsolatban kötelezővé teszik az adatok tárolását.
A felhasználó által a rendeléshez és kiszállításhoz kötelezően megadandó adatok: amíg a vonatkozó jogszabályok kötelezővé teszik az adatok tárolását.
A felhasználó önkéntes tevékenység kapcsán megjelenő adatok esetében, amíg a felhasználó döntése alapján azokat a webáruházban a termékek profiloldalain megjeleníti illetve amíg a felhasználó regisztrált tagja a webáruháznak.
Az http://orczy.com látogatása során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok, amíg a felhasználó regisztrált tagja a közösségnek.

7. Egyéb adathasználat:

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja, azonban jogosult azokat az Adatkezelő által kezelt más adatbázisokkal összekapcsolni. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén adunk át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, adatszolgáltatásra.
Személyre szabott reklámok: A Felhasználók érdeklődési körének megfelelően a szolgáltató személyre szabott reklámokat jeleníthet meg a honlap látogatása során letöltöltött oldalakon, amelyek egyben számára hasznosabb, érdekesebb információkkal szolgálnak. A 8. D. pontban található adatokat a szolgáltató felhasználja arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon megjelenő hirdetési csíkokon (banner) személyre szabott reklámok jelenjenek meg. A hirdetési csíkok kiosztása gép által történik.
Az http://orczy.com fenntartja magának a jogot, hogy a regisztrációkor megadott adatok alapján a Felhasználónak célzott reklám leveleket, valamint a levél végén található reklámot küldjön.
Az ilyen célú adatok felhasználását a Felhasználó leiratkozással megtilthatja.

8. A személyes adatok törlése:

A felhasználó profilját jelszó megadásával profiloldalán törölheti, vagy a webmester@orczy.com címre küldött levelével töröltetheti.

9. Adatbiztonsági intézkedések:

A személyes adatokat Magyarország területén cégünk szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett, dedikált szervereken tároljuk.

10. Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége:

Az Szabó Familia Kft. fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

11. A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban:

Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az orczy@orczy.com címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.

12. Jogérvényesítési lehetőségek:

A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke segítségét is (dr. Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, 1051 Budapest, Székhely: Nádor u. 22. Postacím: 1387 Budapest Pf. 40. További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársát az orczy@orczy.com e-mail címen.



Copyright. 2011.
A jelen weboldal teljes tartalma a Szabó Família Kft. tulajdona. Minden jog fenntartva. Ezen oldalakon található anyag semmilyen esetben sem másolható, nem reprodukálható, tovább nem adható, semmilyen formában sem használható fel saját elektronikus vagy más publikáció készítéséhez a Szabó Família Kft. előzetes írásos engedélye nélkül.